”Uskonto” – uunituoretta The Faunaa!


USKONTO on ensimmäinen julkaisu The Fauna-yhtyeen valmisteilla olevalta Me olemme yksin-pitkäsoittolevyltä, jonka laskettu aika on keväällä 2015.

Tehdään yksi asia selväksi heti. Tämä ei ole laulu uskonnosta tai kristinuskosta. Tämä on laulu sellaisesta uskosta, joka saa menemään kenties laput silmillä kohti tuntematonta päämäärää. Usko, joka ei kuitenkaan ole uskontoa.

Uskonto sai alkunsa kesällä 2010. Pekka teki töitä Forssassa, vanhassa teollisuuskaupungissa joka on jossain vaiheessa kärsinyt todella rapsakasti rakennemuutoksen kynsissä. Kaupungin väkilukukin on laskenut jossain vaiheessa, kun teollisuus on menettänyt kyntensä ja saumansa eikä uutta aikaa ole tullut riittävästi tilalle. Paljon samaa kuin Porissa, eikö niin. Näistä pohdinnoista syntyi englanninkielinen laulu Belief, joka oli siis aika lailla sama biisi kuin suomenkielinen Uskonto. ”They only got belief / that made them live forever / and bad can`t happen there / where bricks are built together”. Kun laulatte tuota nykyisen kertsimelodian kanssa, se melkein menee siihen.

Uskonto nousi uudelleen esiin joskus vuonna 2012, kun yhtye kaipasi lisää biisejä. Pekka väsäsi demon pika pikaa ja se herätti silloisessa yhtyeessä runsaasti innostusta. Mikäli bändi jollain biisillä voisi herättää huomiota, se voisi hyvinkin olla tämä. Kriittisentyyppinen, mutta hyvin lohduttava ja kuitenkin valoisakin kappale ihmisyyden yhdestä puolesta. Ja mikäli teksti ei kiinnosta, menevää, isoa poprockia.

Me olemme yksin-pitkäsoitto julkaistaan keväällä 2015. Levy aiotaan rahoittaa pitkälti ennakkomyynnillä, joten ilmoittele itsestäsi ja halukkuudestasi ostaa 15 euroa maksava plättynen kotihyllyysi. Fyysinen levyhän ei ole tänä päivänä mitään kuuminta hottia, mutta osta silti. Nämä tulevat jonain päivänä olemaan vielä keräilyharvinaisuuksia jostain näkökulmasta.

– Pekka / The Fauna