Tarina

The Fauna sai alkunsa loppuvuodesta 2007. Ajatuksena oli perustaa aiempaa raskaampi ja englanniksi musiikkia tekevä yhtye. Ryhmää perustamassa olivat tuolloin basisti Pekka, kitaristit Antti ja Matias sekä rumpali Janne. Nelikosta kolme olivat aiemmin soittaneetkin samassa yhtyeessä, joka tuossa vaiheessa oli kuitenkin telakoitumassa enemmän tai vähemmän pysyvästi. Tässäkin mielessä uusi, aiempaa remakampi konsepti oli uutta ja erilaista.

fauna_promo_2010Alkutaival oli vaihteleva, ja jossain vaiheessa toiminta lipsahti tyhjäkäynnin puolellekin. Kesän 2009 tienoilla heräsi uudelleen ajatus, että mitäpä jos koitettaisiin ihan tositarkoituksella. Laulamaan tuli basistin nimikaima, yhtyeen musiikki oli edelleen englanniksi tehtyä ja suhteellisen remakkaa poppista, jossa oli kuitenkin mausteita sieltä täältä. Tuo vaihteleva ilmaisu on Faunan käyntikortti tänäkin päivänä, vaikka musiikkiin on varmasti uusia sävyjä tullutkin.

fauna2011Lopulliseen muotoonsa ilmaisu alkoi asettua siinä vaiheessa, kun basistin nimikaima lähti yhtyeestä syksyllä 2011. Aiemmin samana vuonna yhtye oli alkanut tehdä musiikkia jälleen suomeksi. Vanhat biisit kääntyivät lopulta suhteellisen kivuttomasti kieleltä toiselle, joten mikäpä siinä. Laulamaan tuli Mervi, jonka kautta yhtyeen musiikkiin ilmaantui myös eeppisempiä sävyjä. Mervin jäätyä yhtyeestä pois kesällä 2012 tilalle tuli Heidi Mäensivu, joka on pysynyt porukassa mukana siitä asti. Tietynlainen eeppisyys on seassa edelleen, mutta mukana on myös rockille tervetulleita rouheampiakin sävyjä.

the_fauna_2013Kesän 2013 kääntyessä kohti syksyä The Fauna on remakka rockbändi, joka ottaa mausteita sieltä täältä. Pitkälti basisti Pekan tekemät ja saman miehen täysin sanoittamat biisit ovat läpileikkaus 1980-, 1990- ja vähän 2000-luvunkin rock- ja popmusiikkia: tavoitteena on saada aikaan musiikkia, jossa olisi sisältöä ja kiinnostavuutta. Olennaista on myös, että keikoilla bändi on niin energinen kuin mahdollista ja musiikin mukana voi elää luontevasti ilman ylimääräistä päkistämistä. Toki tavoitteena on sekin, että tarkkaavaisemmin kuuntelevat saavat lopputuloksesta jotain itselleen. Musiikki on yhteinen kokemus lähettäjältä vastaanottajalle, ja toivottavasti tuo olennainen välittyy The Faunan musiikista mahdollisimman hyvin.

Syksyllä 2013 Heidi jättäytyy pois The Faunasta ja tilalle tekee paluun Mervi. Ihmiset huomaavat, että vanhan yhdistelmän kanssa jatketaan siitä mihin aikoinaan jäätiinkin. Pekalta tulee biisejä kiitettävää tahtia, ja jokunen niistä saadaan jo loppuvuoden aikana treenattuakin. Loppuvuodesta toteutetaan Antin idea striimata keikka ja treenit internetissä. Jämsänkosken Bar Tonan-keikkaa seurailee kotikatsomossa muutama kymmenen katsojaa. Vuonna 2014 yhtye jatkaa levyntekoa. Pitkäsoitolle on tarkoitus yhdistää vanhempi, popimpi tuotanto yhdessä uudemman, retrohenkisen ja hieman eeppisemmänkin ilmaisun kanssa. Musiikki ei kuitenkaan ole vieläkään mitään salatiedettä, vaan lähtee hyvistä biiseistä joihin kaikki tuovat mukaan parhaan mahdollisen lisänsä.

The Fauna on musiikkia ihmisiltä ihmisille ja tarkoitettu avoimesti pidettäväksi.