28.05.11 – Pori On The Rocks VIII – Café Jazz – Pori

Puhelin soi lauantaina pirkanmaalaisen puutarhaliikkeen pihalla. Kello näyttää puoltapäivää, olen varautunut ajelemaan keikalle pikapuoliin. Alustava soittoaika kello 18.30, ulkolavan ensimmäinen bändi, mutta kuitenkin ulkolava.

Järjestäjällä on kuitenkin asiaa. Varhainen lauantaiaamu on tarjonnut yhden jos toisenkin peruuntumisen. Siispä:

– Moro. Te soitatte sit kello 21. Sisälavalla. – Aha.

Ei kai siinä mitään, kamat kassiin ja menoksi muutama tunti myöhemmin. On the Rocks on pitkän linjan porilainen alkukesän rokkitapahtuma, johon kerääntyy poikkeuksetta 25 – 30 bändiä vetämään kahdella lavalla kahden päivän aikana. Faunan vuoro oli vedellä lauantaina. Kyseessä oli samalla yhtyeen ensimmäinen keikka kyseisessä tapahtumassa, sillä vuotta aiemmin jouduimme perumaan esiintymisemme äkillisen sairastapauksen vuoksi.

Siispä Poriin, auto Jannelle, Antin ameriikanpakulla roudaamaan ja erittäin vauhdikkaalla aikataululla kohti Café Jazzia. Siellä olemme lopulta joskus vähän ennen puolta yhdeksää. Kamat Jazzin takapihalle ja saman tien kantoon, kun edeltävä yhtye on lopettanut. Toiminta on vauhdikasta ja kellontarkkaa – soittoaika on kaikilla yhtyeillä puoli tuntia, joten kauheasti ei ehdi ihmetellä. Miksaajana häärivät Napalmixin pojat, joten ollaan hyvässä ja tutussa seurassa. Yleisö huutelee ”paita pois”. Tänään ei kuitenkaan ole sellainen päivä. Päällä on tähänastisista keikoista kaikkein eniten vaatteita, kaiken kruunaa samaisella viikolla ostettu, pränikkä musta pikkutakki. Aika kuuma o, voin sanoa.

Sitten vaan soittamaan. Aloitamme käytännössä parin minuutin päästä siitä, kun olen laittanut settilistat lavalle, joten sitten vaan soittamaan. Setti on perusrakenteeltaan varsin tuttua juttua, tosin muutama kepeämpi ralli on siivottu siitä pois. Ja on järjestys muutenkin erilainen, vähän.

Siinähän sitten soitetaan. Meno on kohtalaista, tosin väki istuu pöydissä. Mitähän tähän jatkossa keksisi? Enemmän pitäisi huutaa, spiikata ja räyhätä. Viimeisenä biisinä soitamme ennenaikaisesta kuolemasta kertovan Epitaphin, jonka spiikkaan Tuomas ”Pläsi” Hautaojan muistolle. Biisin jälkeen useampi tulee lyömään kättä päälle. Kyse on varmastikin niistä hetkistä, jolloin musiikin arvokkuuden huomaa konkreettisesti. Hetkistä, jolloin ymmärtää elämän antavan useasti taiteelle ihan uusia merkityksiä. Ja parasta on silloin, kun hengentuote kehittyy ja kasvaa elettävässä, aivan jokapäiväisessä elämässä. Tässä ja nyt.

Keikan jälkeen rauhoitumme. Antin amerikanpaku tarjoaa kotimaisia viljatuotteita. Lieväksi juopotteluksihan se sitten menee. Illan aikana on toki myös aika harrastaa sosiaalisia suhteita, joita ilokseni huomaan Porista jääneen hihaan useammankin. Hienoja ja työteliäitä ihmisiä on liikenteessä paljon, karhukaupungissakin, vaikka sitä ei aina syksyisen Kokemäenjoen rannassa uskoisikaan. Tekoja tarvitaan ja hienoa, että niitä myös tulee.

Levyjä menee jokunen. Seuraavaksi toivottavasti saatte käteen jo uuttakin levyä. Sellaista se, rokinsoitto Suomen suvessa.

Tapahtuma
Pori On The Rocks VIII
When
28.05.11
21:00 - HUOM. Sisälava klo 21 - K18
Where
Eteläranta 5
Pori
Other Info
The Fauna esiintyy sisälavalla klo 21.

« Back to the calendar