19.02.11 – Music Club Monttu – Pori

Montun keikat ovat tämän suuruusluokan bändille parhaita mahdollisia. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan fakta. Ilmaislippupolitiikka ja hyvin organisoitu tulotussysteemi (pelkällä kiitoksella ei tarvitse soittaa) on yhdistelmä, joka toimii ruohonjuuritason bändille vähintäänkin erinomaisesti. Iso käsi vain Korven Jallulle ja Kojon Mariannelle, hyvää ja tarpeellista duunia.

Sinne siis soittamaan ja pitkän linjan sotureista koostuva Creed seuraksi. Korostan fraasia ”pitkän linjan”: Creed on ollut kasassa yli 20 vuotta. Siksi tuntuukin hauskalta, kun rumpali Vihlman ehdottaa tapahtumasta puhuessamme että ”voitte tekin soittaa vikana”. No, emmeköhän me mene tässä vaiheessa vielä siltä pohjalta, että kokeneempi on tunnetumpi ja sitä kautta illan pääesiintyjä, eli viimeisenä soittava. Kanssayhtyeen pojat ovat jo entuudestaan yhteistyökykyisiksi todettuja, joten organisointi sun muut kulkevat jouhevasti.

Sitten vaan soittamaan. Ennakkotiedot antavat luvan odottaa, että katsojia on varmaan aika mukavasti paikalla. Pakkanen puree sangen äkäisesti, lämpötila on jossain miinus viidentoista ja miinus kahdenkymmenen välillä, mutta musiikkihan (alkoholi) ja hyvä seura (alkoholi) lämmittävät. Tällä keikalla otamme käyttöön ensimmäistä kertaa myös uunituoreet, Saksasta tilatut valot sekä laserin. Jälkimmäisen osalta pohdimme tovin, mikähän mahtaa olla juridiikka käytön suhteen. Ei siinä mitään, laseri on tatamilla kun teemme sound checkiä. Miksaajana on Kormanon Juha, joka saa nopeilla otteilla lavasoundin sellaiseksi, että jo checkin tekeminen tuntuu ylevältä. Hyvä tästä tulee. Checkin jälkeen käyn hakemassa lapsuudenystävän yläkerrasta katsomaan uusia valoja ja laseria. Lapsuudenystävä on modernia sanontaa käyttääkseni ”pienissä häissä”. Hyvä tästä tulee.

Ja sitten odottelemaan keikkaa. Kaikki sujuu jouhevasti, ja erittäin paljon tuttuja on paikalla. Siviilitöistä ja toisaalta vanhoista rokkihommista bändille tuttu Boneberry-mies Tomi tulee kannustamaan asianosaisia ennen keikkaa. Tuntuu hyvältä. Lavalle tasan kaksitoista. Antti antaa matkalla divarista hankkimansa Animal-pipon. ”Pid sitä pääs eka biisi aja”, kuuluu ohjeistus. Pipo jää lopulta koko keikaksi. ”Onpa tyhmän näköinen pipo”, kuuluu kannustus kotijoukoista.

Sohitaan kolme varttia. Lavasoundi on aivan loistava sekä soittajien että yleisön mielestä. Kyllä tässä nyt rokkia kelpaa vetää, kun jytinää ja toisaalta dynamiikkaakin on kuin pienessä pitäjässä. Kiitos vaan Kormanolle, lopputuloksena oli paras lavasoundi ikinä. Normisetti ja parit encoret päälle. Välispiikkausta hoitaa jossain välissä meikäläisen lisäksi myös Janne. Kyllä se hienoa kun on näitä mikrofoneja valmiissa maailmassa.

Keikka ohi, minä ainoana suihkuun ja suihkun jälkeen harrastamaan sosiaalista toimintaa. Juopottelu jää vähemmälle, kun kaikilla on niin paljon asiaa. Boneberry-Tomi antaa isällistä ohjeistusta paitsi rockmusiikista, myös monesta muustakin vähän varttuneemman nuorison suosimasta yksityiskohdasta. Kiva on nähdä, samoin on kiva nähdä monia muitakin vanhoja tuttuja Porista. Tällaisina iltoina kiitelty ja kiistelty kaupunki näyttää parhaat puolensa.

Sitten kyselemään lipunmyynnistä, miten on mennyt. Käteen jäävän summan perusteella lipullisia asiakkaita on ollut jopa yli 200. Se on huima määrä. Kiitos.

Sunnuntaina roudaamaan värikkäissä ja väsähtäneissä tunnelmissa. Nauramme Antin ja Matiaksen kanssa Montun bäkkäriltä löytyviä kannustustekstejä. On siinä nuorisolla mielikuvitusta, sano. Hyvä niin.

When
19.02.11
23:00 - K18
Where
Antinkatu 15
Pori
Other Info
+ Creed
Liput 6€. Vapaalippuja saatavissa Pihlajamaan Musiikista!

« Back to the calendar