17.09.2010 – HOAX 2010 – Annankatu 6 – Pori

The Faunan seuraava keikka on taas Porissa. Se tulee vastaan sattumalta: satunnaisen sähköpostikontaktin seurauksena selviää, että Vasemmistonuorten järjestämässä Hoax-tapahtumassa on yhden bändin mentävä tila. Tuota tilaa tarjotaan meille. Otamme tilan vastaan.

Kiirehän siinä tulee taas, joten treenaamaan siis. Setti on onneksi osoittautunut jo aiemmin toimivaksi, joten mitäs sitä nyt liikoja hinkkaamaan. Näin se menee, ja jahka Montun tietyistä epäselvyyksistä on jotain jäänyt jakeluun, asioista varmasti selviämme. Keikkaa varten valmistellaan myös yllätys. Aiemmin rumpalin poika on onnistunut Porin Silakkamarkkinoilla bändinsä kanssa herättämään kiitettävästi hämmennystä. Hämmennyksen seurauksena pojat päätyivät paikallislehden ykkösuutiseksi nettipuolella ja saivat huomiota kosolti myös lehdessä. Sunnuntain lehden kolmossivun alakulma on komea saavutus! Jiri saa huudettavakseen Circumstancesin, joka on varmastikin ainoa Fauna-biisi, jonka nykysovitus on läheinen myös metalcoremiehen näkökulmasta tarkasteltuna.

Sitten keikkapaikalle. Ensimmäinen näky Tampereelle vuodenvaihteessa muuttaneen allekirjoittaneen silmin on yllättävä. Porissa kasvanut ja 30 vuotta asunutkin kaveri näkee autosta noustuaan ihan ensimmäistä kertaa skinheadeja, siis Porissa. Samaa osastoa on valitettavasti nähnyt joskus muuallakin Suomessa, mutta nyt siis ensimmäistä kertaa Porissa. Jätkät ovat bostailemassa Anniksen kulmilla ns. pahaenteisesti. Syykin on nopeasti pääteltävissä: rasismin VASTAINEN tapahtuma ei taida ensimmäisenä mahtua kaljupäiden agendalle. Kymmenen minuutin kuluttua paikalle saapuu poliisiauto, josta nousevat alan työntekijät neuvovat pojat isällisesti muille vesille. Kaikkea sitä.

Sisällä on varsin rauhallinen tunnelma ja tukkamuotikin muuttuu samantien heittämällä. Olo on suorastaan ammattimainen: tunti ennen keikkaa paikalle, ruokailu ja sitten lavalle. Lavalla on enemmän tilaa kuin Montussa ja meno varsin hikistä sorttia. Pientä tarkkuusheittoa on siellä sun täällä, mutta meno kaikin puolin kohdillaan noin muuten. Kontaktia saisi bändin kesken olla vielä selkeästikin enemmän, mutta menee tämä näinkin. Yritän encoressa päästä riehumaan lavan keskiosaan, vaan kitaristi-Antti on edessä. Hän ei kuule ”väistä”-komentoa, joten ratkaisen asian eri tavalla: käännyn ympäri ja nojaan Anttia vasten. Menee tämä rokkihomma myös tällä tavalla.

Keikan jälkeen vastaanotamme kehuja. Vanha työkaveri kertoo basistille, että tämä näytti lavalla ”ihan kreikkalaiselta veistokselta”. Kai sitä helposti näyttää tällä aineenvaihdunnalla. Toinen Pekka vastaanottaa kehuja toisaalla, eikä ketään muutakaan soittajaa lyödä tai hakata. Ulkona ihmisillä on tukka päässä. Hieno kaupunki, hienoja ihmisiä.

Noin puoli tuntia keikasta ja me roudaamme jo kamoja autoon. Treenikämpälle, nukkumaan ja aamulla taas yhdeksältä pystyyn jotta pääsee kymmeneltä treenaamaan. Tämähän haisee jo epäilyttävästi vähintään semi-prolta. Paljon on vielä tehtävää, mutta paljon on jo tehtykin. Kiitos vaan Annikselle ja Anniksen yleisölle! Kiva oli soittaa.

Jouni Parkun keikka-arvio sekä kuvia löytyy täältä.

 

Tapahtuma
HOAX 2010
When
17.09.10
22:00 - Ei ikärajaa - Ei ikärajaa
Where
Annankatu 6
Pori
Other Info
+ muita esiintyjiä.
Liput 2€.

« Back to the calendar