08.05.11 – Tullibaari – Pori

Sunnuntaina keikalle, älkää viitsikö. No miksei viitsittäisi. Porin linja-autoaseman yhteyteen käy siis tie. Kaupunkiin perustettu Saha ry on järjestänyt Sunnuntaisetti-klubeja koko kevään ajan, ja toukokuussa oli siis meidän vuoromme. Tähänkin keikkaan liittyy sairastapaus: alun perin Faunan piti soittaa tapahtumassa jo maaliskuussa, mutta jouduimme perumaan sen viime hetkellä.

Vaan, ei sitten muuta kuin soittamaan. Tullibaari on paikkana varsin pienehkö, eikä lavakaan varsinaisesti mitenkään tilava ole edes viiden miehen bändin näkökulmasta. Sitten vaan lavan eteen hyppimään, siinä on tilaa. Soittimet, vahvistimet, piuhat ja rummut saadaan kuitenkin mahtumaan pieneen tilaan, ja soittajatkin saadaan jotenkin puserrettua sekaan. Miksaaja ja tapahtumajärjestäjä on onneksi huumorimiehiä ja pitkän linjan tekijä, joten kaskuosasto ei pääse unohtumaan missään vaiheessa.

Ei sitten muuta kuin soittamaan. Väkeä ei mahdottoman paljon ole, mutta ei siinä mitään. Sitten vaan pitää korvata puuttuva tila menemällä itse puuttuvaan tilaan. Itse painelen jo toisen biisin alussa lattialle, koska huomaan tallovani Antin kitarapiuhoja juuri väärästä kohtaa. Siinä sitten painetaan menemään. Soittofiilis on yllättävän mukava – ilman katsojiakin voi olla hauskaa. Ja onhan niitä katsojiakin jotain 10 – 20 silmäparin edestä.

Vedämme aika lailla normisetin, kolme varttia taitaa kulua ennen kuin viimeinen kongi kumahtaa. Siitä sitten suihkuun, kaljalle ja jakamaan nimmareita (!). Siis ihan totta! Vahvasti humalainen nuori nainen antaa minulle kuulakärkikynän ja ilmoittaa, että ”ved nimmari tissii”. Minä siihen, että ei sitten muuta kuin tissi esille, niin nimmarihan tulee. Kirjoitan nimmarin vatsaan. Tuntuu varmaan hauskalta kun puolikuiva kuulakärkikynä jynssää ihoa vasten. Runsas promillemäärä toki on avuksi.

Yllättävän villiksi se siis äityy tämä keikka. Joudun ulkosalla samaisen seurueen piirittämäksi, kaikki heistä haluavat nimmarit. Ei sitten muuta kuin kuulakärkikynä jälleen esille ja hinkkaamaan. Elämä on fiktiota ihmeellisempää.

When
08.05.11
22:00 - Ilmainen sisäänpääsy - K18
Where
Itsenäisyydenkatu 44
Pori

« Back to the calendar